Zpět do obchodu

Registrace

Přehled měřicí a regulační techniky Honeywell pro domácnosti

Americká firma Honeywell působí na trhu již přes sto let a dnes patří mezi špičkové společnosti vyrábějící kromě jiného měřicí a regulační techniku pro budovy. Ve svém oboru je Honeywell lídrem ve vývoji a inovacích. Produkty této firmy jsou široce používané v průmyslu, komerčních i obytných budovách. V tomto článku se podíváme na to, jaké výhody přináší domácnostem.

Měřiče teploty a vlhkosti vzduchu Honeywell

Honeywell nabízí širokou škálu měřicí a regulační techniky, která pomáhá v domácnostech hlídat optimální teplotu, vlhkost a kvalitu vzduchu. Teplotní čidla Honeywell vynikají přesným měřením teploty v různých prostředích. Tato čidla jsou součástí systémů vytápění a klimatizace vnitřních prostor, kde umožňují na základě naměřených dat přesnou regulaci teploty v jednotlivých místnostech. Honeywell nabízí vnitřní i venkovní teplotní čidla, ale také snímače určené přímo do potrubí.

Do vzduchotechniky jsou určeny snímače teploty a vlhkosti Honeywell, které pomáhají udržovat optimální kvalitu vzduchu v interiérech a zabraňují nežádoucí kondenzaci vlhkosti.

Regulace vytápění Honeywell

Honeywell nabízí širokou škálu termostatů, od základních manuálních modelů až po pokročilé programovatelné a bezdrátové termostaty. Mezi populární modely patří například:

  1. Digitální programovatelný termostat Honeywell T3: Tento termostat zajišťuje automatické řízení teploty v bytech a domech s přesností 0,5 °C. Umožňuje předem nastavit časový program vytápění podle individuálních potřeb domácnosti a lze s ním ovládat i zónové ventily.
  2. Bezdrátový digitální programovatelný termostat Honeywell Lyric T6R: Tento termostat disponuje kromě možnosti časové regulace i dalšími chytrými funkcemi pro ještě vyšší úspory. Termostat komunikuje s kotlem bezdrátově, díky čemuž jej lze v domácnosti libovolně přenášet a ovládat i na dálku pomocí mobilní aplikace, aplikace smart home nebo hlasového asistenta.
  3. Bezdrátový jednozónový prostorový termostat Honeywell Round T87: Termostat obsahuje čidlo pro měření teploty v konkrétní místnosti, díky čemuž umožňuje přesnou zónovou regulaci v rámci multizónového systému. V případě kombinace s internetovou branou RFG100 nebo chytrým vytápěním Evohome termostaty Honeywell Round T87 umožňují vzdálený přístup a ovládání pomocí mobilní aplikace.

Elegantní termostat Honeywell Lyric T6

Doplňky pro regulaci vytápění

Pro automatické otevírání, zavírání a regulaci průtoku provozní kapaliny v systémech vytápění a klimatizace slouží termoelektrické servopohony. Servopohon HONEYWELL MT4-230-NC-HCC zajišťuje efektivní regulaci teploty v jednotlivých místnostech.

Ekvitermní regulace Honeywell koriguje výkon kotle na základě aktuální venkovní teploty. Tento systém tak udržuje stabilní teplotu i při náhlých změnách počasí a snižuje spotřebu energie.

Chytré vytápění Honeywell Evohome  

Pro všechny typy topných soustav a zdrojů tepla nabízí Honeywell systémy chytrého vytápění, které si můžete nakonfigurovat přesně podle svých potřeb. Tyto systémy jsou součástí produktové řady Honeywell Evohome, v níž najdete bezdrátové termostaty i termostatické hlavice. Jejich hlavními přednostmi jsou:

  • Možnost centrálního a vzdáleného řízení teploty v domácnosti: Všechny sady komunikují přes wifi a lze je propojit s mobilní aplikací, díky čemuž získáte dokonalou kontrolu nad teplotou v domácnosti kdykoli a odkudkoli.
  • Zónová a časová regulace pro vyšší komfort i úspory: Systémy Honeywell umožňují předem naprogramovat požadovanou teplotu pro každou denní dobu a místnost zvlášť. Topení se tak automaticky přizpůsobí vašemu dennímu režimu, díky čemuž nebudete muset topení manuálně nastavovat, vždy budete mít doma ideální teplotu a už nikdy nebudete zbytečně přetápět.
  • Snadná instalace a univerzální použití: Komponenty Honeywell Evohome komunikují bezdrátově, takže jejich instalace neobnáší žádné stavební zásahy. Jsou kompatibilní se všemi zdroji tepla včetně dálkového a lze je použít na radiátory i podlahové topení.

Pokojové termostaty Honeywell Evohome

Evohome je komplexní systém pro chytrou domácnost, který umožňuje centrální řízení podlahového i radiátorového vytápění pomocí řídicí jednotky nebo mobilní aplikace. Jednotlivé sady se liší počtem a typem komponentů, takže si vyberou majitelé jakkoli velkých nemovitostí s různými typy topných soustav.

Například sada Honeywell Evohome - WiFi set M-8 obsahuje řídicí jednotku s dotykovým displejem, reléovou jednotku pro ovládání kotle a 8 wifi termostatických hlavic. Je tak ideálním řešením pro regulaci teploty ve středně velkém rodinném domě s radiátorovým vytápěním.

Bezdrátové termostatické hlavice Honeywell Evohome

Bezdrátové wifi termohlavice, jako je například Honeywell Evohome HR92EE, umožňují zónovou regulaci teploty v každé místnosti. Hlavice neustále snímají teplotu a regulují výkon radiátoru podle nastavené teploty.

Jejich instalaci zvládnete i svépomocí a řídit je lze buď ručně přímo na hlavici s displejem, pomocí termostatu nebo mobilní aplikace. Chytré termostatické hlavice Honeywell Evohome lze používat i samostatně, tedy bez termostatu a spínací jednotky ke kotli, což využijí domácnosti s dálkovým zdrojem vytápění.

Wifi termostatická hlavice Honeywell HR92EE

Detektory kouře a oxidu uhelnatého pro bezpečnost domácnosti

V neposlední řadě je Honeywell předním světovým výrobcem techniky pro bezpečnost v domácnostech. V nabídce této značky najdete spolehlivé detektory oxidu uhelnatého a požární hlásiče. Tyto detektory by měly být instalovány všude tam, kde dochází ke spalování – tedy u kotlů, krbů, kamen, bojlerů, plynových sporáků apod.

Detektor CO Honeywell R200C-2 vás včas upozorní na přítomnost vysoce jedovatého oxidu uhelnatého, který vzniká při nedokonalém spalování. Oxid uhelnatý není vidět ani cítit, a tedy použití hlásičů je jediná spolehlivá ochrana před otravou. Požární hlásiče Honeywell vás pomocí alarmu zase včas upozorní na požár. Honeywell vyrábí požární hlásiče s teplotním i optickým čidlem.

S výběrem produktů Honeywell vám rádi poradíme

Produkty Honeywell pro bezpečné, ekonomické a pohodlné bydlení nabízejí výhody každé domácnosti. Objevte i vy inovativní technologie předního světového výrobce měřicí a regulační technikyPro více informací o jednotlivých produktech nás neváhejte kontaktovat.

 

 

Zpět do obchodu